MIT JELENT SZÁMOMRA A BIBLIA? – Petz Renáta

Szeretem Isten Beszédét. Szeretem, amikor szól hozzám. Szeretem Isten Szavait, mert bátorít, megerősít, utat mutat, vigasztal, felépít. Úgy szól, mint egy Apa a gyermekéhez.
I.János 3:1. „Lássátok milyen nagy szeretetet adott nekünk az Atya, hogy Isten fiainak neveztetünk!”

Emlékszem, amikor először elkezdtem olvasni a Bibliát, tudtam, hogy van elrejtve benne számomra valami különleges, de nem értettem – egészen addig, míg személyesen találkoztam a Szerzőjével. Onnantól megnyílt számomra, mint amikor valaki megnyitja a szívét és közel enged magához. Elkezdtem megérteni az Atya szívét és azért olvastam újra és újra a Bibliát, hogy azon keresztül is találkozzam vele, még jobban megismerjem, hogy közelebb kerüljek Hozzá. Közben, ahogy elkezdtem megérteni, befogadni Isten Szavait és komolyan vettem azokat, elhittem, hogy amit Isten mond, az úgy is van. Ennek nyomán felfedeztem, megtapasztaltam, hogy ezekben a Szavakban Isten szeretete és Isten ereje is benne van. Isten Szava élő és erőteljes. Amikor Isten kiküldi az Ő Szavát, olyankor mindig történik valami természetfeletti. Isten szól és meglesz, Ő parancsol és amit mond, az előáll.

Ézsaiás 55:11. „Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi, amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldtem.”

Kategória: A Biblia ereje | A közvetlen link.