MIT JELENT SZÁMOMRA A BIBLIA? – Mikola Zsigmondné Marika

Számomra a Biblia nem egy könyv, hanem maga a „Könyv”! Ezt a könyvet nem emberek írták, hanem maga Isten diktálta. Nagyon sok mondanivalója van a XXI. század emberének is.
Először akkor olvastam el a Bibliát, mikor az első gyermekem megszületett. Akkoriban hallottam többet erről a könyvről és úgy gondoltam, míg nem ismerem, nem lehet véleményem róla. A kicsi aludt én meg olvastam mellette és megmondom őszintén, nem nagyon értettem a gondolatokat, de volt bennem egy kis tudásszomj és úgy gondoltam, hogy végig kell olvasnom. A Biblia ekkor még nem volt rám túl nagy hatással.

Bibliaolvasó ember azután lettem, miután személyesen megtapasztaltam Jézus Krisztus szeretetét, kegyelmét és miután meggyőződtem róla, hogy Jézus története nem egy mese, hanem minden embernek egy lehetőség az üdvösségre. A zsidók története pedig nem egy egyszerű történelem lecke, hanem napi üzenet a mindennapok problémáinak megoldására.
Azért szeretem a Bibliát, mert bárhol is kezdek el benne olvasni, minden helyen van egy üzenet a számomra. Mindenki megtalálhatja benne az aznapi üzenetet. Láthatatlan kéz “sorkihúzóval kiemeli”, hogy mi az, amit abban a pillanatban nekünk mond az Úr. Hiszem, hogy Isten vezet, irányít, útmutatást ad minden embernek, aki hittel veszi kezébe a Könyvek Könyvét. Aki egyszer megnyitja, mert meg akarja ismerni, annak Isten megmutatja a Szentírásban rejlő csodát

Kategória: A Biblia ereje | A közvetlen link.