MIT JELENT SZÁMOMRA A BIBLIA? – Farkas Roland – Noszvaj

Isten Szava segít meghozni olyan döntéseket, amelyeket egyedül nem mernénk meghozni. Számos alkalommal előfordulhat életünkben, hogy olyan helyzetbe kerülünk, amikor el kell határoznunk: maradunk-e az életünk régi megszokott kerékvágásában vagy kilépünk egy új területre, ahol új kihívásokkal kell megbirkóznunk és látszólag nincs garancia arra, hogy biztosan elérjük azt a célt, amit magunk elé tűztünk. Isten Szava segít a nehéz helyzetekben. Megmutatja a helyes irányt, és ha elindultunk a helyes irányban, akkor bátorít, és nem hagyja, hogy a megvalósuláshoz vezető út során feladjuk terveinket.

Mikor tavaly úgy döntöttem a feleségemmel, hogy otthagyom korábbi munkahelyemet (ahol 16 évet dolgoztam), és három gyermekünkkel elköltözünk a 130 kilométerre fekvő Eger közelébe, rendkívül nehéz döntés előtt álltam. Otthagyni a meglévő egzisztenciát és kényelmes életet, egy eleinte kockázatos és extra erőfeszítéseket igénylő, de hosszú távon várhatóan gyümölcsözőbb új életért? Vágytam rá, de a lehetséges „rossz forgatókönyvek” nem hagytak nyugodni. Isten Szava adott irányt:
„Ne emlékezzetek a régiekről, és az előbbiekről ne gondolkodjatok! Ímé, újat cselekszem; most készül, avagy nem tudjátok még? Igen, a pusztában utat szerzek, és a kietlenben folyóvizeket.” (Ézsaiás 43: 18-19)

Miután belevágtunk, saját bőrünkön éreztük a várt és nem várt nehézségeket. Isten azonban mindig ott volt a szorult helyzetekben, átbillentett a kritikus pillanatokon.
„Megmentette azokat, akik a pusztában vándoroltak, úttalan utakon bolyongtak, keresték a várost, ahol lakhassanak, de nem találták. Éheztek és szomjaztak, lelkük kifáradt és testük kimerült. De mikor hozzá kiáltottak segítségért, kimentette őket az Örökkévaló szorult helyzetükből. Vezette őket egyenes úton, hogy a városba jussanak, ahol békességben lakhatnak.” (107. Zsoltár 4-7., egyszerű fordítás).
Alig egy év telt el, és most itt vagyunk. Új ház, új munkahely, új iskola, új kapcsolatok. És békesség, ahogyan azt Isten Szava megígérte.

Kategória: A Biblia ereje | A közvetlen link.