Biblia Maraton

 

Az egyik imaalkalmon fogalmazódott meg bennünk az a vágy, hogy a Reformáció 500. évfordulójához közeledve egységben tegyünk tanúbizonyságot Isten Szava mellett. Lutherrel együtt valljuk, hogy ma is egyedül a Szentírás kijelentése vezethet el bennünket Isten és Jézus Krisztus megismerésére. A Biblia tanít meg bennünket arra, hogyan éljünk a Jézus áldozatára, Isten kegyelmére épülő, teljesen új minőségű és új távlatokban gondolkodó életben. Egyáltalában, a Szentírás mutat rá arra, hogy ilyen élet létezik és elérhető! Hiszünk abban, hogy a Biblia örök igazsága, Isten beszéde ma is megáll, ma is működik mindazok életében, akik hittel fordulnak az Úr felé.
A fenti gondolatok jegyében egységesek és elkötelezettek voltunk abban, hogy 2017. október 27-28-án, 24 órán át felolvassuk Eger belvárosában az Újszövetséget, valamint a Zsoltárok könyvét.

Olyan egri emberek vállalták ezt a staféta-jellegű felolvasást, akik kegyelemből, Jézus vére árán magukat bátran Isten gyermekének, megváltott embernek vallják.
Volt közöttünk középiskolás fiatal, egyetemista, kisgyermekes szülő, középkorú és nyugdíjas is. Volt mérnök, gyárban dolgozó szakember, kárpitos, orvos, könyvtáros, buszsofőr, programozó, gépjármű-oktató, köztisztviselő, szociális munkás, pedagógus is és még sokan mások, hiszen Isten népe sokféle, sokszínű. Közösségeink is többféle történelemre tekintenek vissza, alkalmaink is különböző liturgiával és stílussal rendelkeznek, ám közösen valljuk, hogy az élő hitű embereknek, a Jézus Krisztust követő gyülekezetek tagjainak az egységben kell megmutatniuk a szeretetüket és a hitüket.

Ez a 24 órás megmozdulás, mely a Biblia Maraton – Reformáció 500 nevet kapta, követhető volt az interneten, a Városháza előtti kivetítőn, illetve személyesen is vártuk a hozzánk csatlakozni vágyókat a 2017. október 27-én 13:30 órától folyamatosan zajló felolvasás teljes ideje alatt a Városháza Dísztermébe.

Mindezzel a Biblia hitelességére, 2017-ben is életformáló erejére, Isten örök igazságára kívántuk ráirányítani a figyelmet, amely csaknem 430 éve magyar nyelven is elérhető.

Célunk nem volt más, mint az, hogy felhívjuk a figyelmet: a Szentírás ma is egy élő, megtartó- és életformáló erejű, előremutató könyv, a legcsodálatosabb olvasnivaló, melyet csak kezébe vehet az ember!

Nézd meg az erre a célra készített videóinkat:

 

Kategória: Hírek | A közvetlen link.